Cantatedienst Wilhelminakerk

De cantatedienst van februari volgt het kerkelijk jaar en dat betekent dat het zondag Quinquagesima is (50 dagen voor Goede Vrijdag) en dus de laatste zondag voor Aswoensdag en dus ook voor de 40 dagentijd.  Het wordt een heel bijzondere dienst. De naam voor deze zondag is Esto mihi, wat betekent “wees voor mij een rots” (Ps. 31:3). Het psalmgebed in deze dienst is niet alleen psalm 31 maar ook verzen uit psalm 42 en 43, waarvan de laatste zal worden gezongen in een zetting van Felix Mendelssohn. De evangelielezing is uit Marcus 40 waar het gaat over de genezing van de blinde.

Evert-Jan van Katwijk uit Nederhorst den Berg is voorganger. De muziek wordt verzorgd door Het Vocaal ensemble Voices en het Wilhelminaconsort, met Wybe Kooijmans aan het orgel op een bijzondere wijze.

Gezien de huidige situatie rondom het coronavirus kunnen en willen we niet repeteren en we wilden de dienst eigenlijk ook niet opnemen. Daarom hebben we gekeken of we deze dienst ook konden samenstellen aan de hand van het video-archief van GooiTV. Wonder boven wonder lukte dat heel goed.

Alle benodigde muziek was voorhanden op oude opnamen.  De liturgie is te downloaden via Cantatedienst 14-2-2021

Voor een klein voorproefje voor deze dienst, kunt u klikken op voorproefje

De uitzending is 16:00 uur op GooiTV of via Youtube op kanaal GooiTV.

14 feb 2021
Expired!